Martı Sanat Akademi bünyesinde çeşitli branşlarda sanata dair birçok eğitim verilmektedir. 2018 yılından beri faaliyette olan akademimiz, bünyesinde alanında yetkin, istikrarlı ve deneyimli birçok eğitmene kadrosunda yer verdi.

Kurumumuzun sanat eğitimi yolculuğunda uzun süredir birlikteliği olduğu ve alanlarında sayısız etkinliğe imza atarak öğrencilerimizin sanat eğitimlerinde üstün çabaları bulunan Klasik Bale Eğitim Danışmanımız Sayın İpek Büyükdığan ve Tiyatro ve Yaratıcı Drama Eğitim Danışmanımız Sayın Ozan Polat; tıpkı akademimiz bünyesinde olduğu gibi kurum dışı etkinliklerde de başarıyla faaliyet gösterdi.

Anda Dans Topluluğu’ndan: “Rüzgarın Savurdukları”

Anda Dans Topluluğu, “Rüzgarın Savurdukları” adlı 13 bölümden oluşan çağdaş bale temsili ile Mayıs ayında Kozyatağı Kültür Merkezi Gazanfer Özcan sahnesi, Akbank Sanat ve Müze Gazhane Sevda Şener sahnesinde seyirci ile buluştu. Eğitmenimiz İpek Büyükdığan’ında görev aldığı Çağdaş Bale Topluluğu, 1972 yılında kuruldu ve kesintisiz 47 yıl boyunca faaliyetlerine başarıyla devam etti. Bu süreçte 300’ün üzerinde eser ve bir o kadar da dansçıya ev sahipliği yaptı.

Sanat yönetmenliğini Cem Ertekin’in üstlendiği topluluk 2018’de verdiği aranın ardından 2023’ün Kasım ayında Anda Dans Topluluğu olarak yeniden hayata geçti. Eğitmenimiz İpek Büyükdığan da 2013 yılından beri toplulukta görev almakta, Anda Dans Topluluğu’nun çağdaş ve neo klasik bale eserlerinde başarıyla dans etmektedir.

Tiyatro Sirius’tan: “Yaban Arısı”

Tiyatro Sirius‘un hayatta bir insanın zorda kaldığında her şeyi yapabileceğini ve dengelerin değişebileceğini seyirciye aktardığı uyarlama oyunu olan “Yaban Arısı”, 17 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşti. Morgan Lloyd Malcolm’un eserinden hareketle kurumumuz bünyesinde görevli eğitmenimiz Ozan Polat tarafından uyarlanan/yönetilen oyun 75 dakika ve tek perdeden oluştu. Yaban Arısı oyunu Taksim Ara Sahne’de gösterimdeydi.

Eğitmenlerimize başarılı çalışmalarından ötürü tebriklerimizi sunuyor, sanat yolculuklarında başarılarının devamını diliyoruz. 💐